کد خبر 619998
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۰

دبیرکل کمیته ملی المپیک گفت: برخی از قهرمانان ما را زودتر از موعد لازم به اوج آمادگی رسانده بودند.

به گزارش مشرق، شاهرخ شهنازی در مورد نتایج اخیر ورزشکاران حاضر در این دوره از بازی‌های المپیک، اظهار داشت: در مورد پیش‌بینی‌هایی که شده بود، براساس توانمندی بچه ها؛ آن اتفاقات برخلاف بعضی‌ها محقق شد. به عنوان مثال فرزان عاشورزاده قهرمانی است که به نظر می‌آمد که باید دقت بیشتری می‌کرد و بازی را مدیریت می‌کرد، اما به هر حال اتفاق افتاد. این همان چیزی است که همیشه در صحبت‌های‌مان می‌گوییم که یک قهرمان برای سهمیه المپیک خودش را بیش از یک مسابقات عادی باید آماده کند. آن هم قهرمانی که امید مدال طلا بود و روی آن برنامه‌ریزی شده بود. عاشورزاده 3 امتیاز از حریفش جلو بود و در ثانیه‌های آخر بازی را واگذار کرد.

وی در ادامه افزود:‌ در مورد بهداد سلیمی شما دیدید که یک دسیسه و یک برنامه‌ریزی از قبل شده بود و آن مدال قطعی را از این قهرمان که رکورد یک ضرب المپیک را شکست، گرفتند. اینها همان چیزهایی بود که ما پیش‌بینی می‌کردیم که قهرمانان ما باید مدال کسب کنند و عملاً وقتی آن پیش بینی ها رخ نمی‌دهد محاسبات نیز محقق نمی‌شود و این اتفاقات باعث می‌شود که کاروان آن مدال‌های خوبی که باید می‌داشت را از دست داد. ما در کشتی فرنگی همان شرایط را داشتیم و مدال‌هایی را که باید قطعاً می‌گرفتیم بر اثر حوادث و بعضی مواقع عدم آمادگی‌های جسمی یا روحی و روانی واقعاً محقق نشدند.

شهنازی در ادامه صحبت‌های خود، خاطرنشان کرد: در مجموع ما استحقاق مدال‌های بیشتری را داشتیم و این یک واقعیت است که با برنامه‌ریزی، حمایت و پشتیبانی‌هایی که شده بود انتظار کسب مدال بیش از این بود. به هر حال این جمله معروف کلاسیک است که اینجا المپیک است. این همان جمله بسیار سنگین برای قهرمانان ما است.

وی در ادامه صحبت‌های خود عنوان کرد: من یک مثال در مورد صحبت‌هایم می‌زنم ما یک قهرمان در گذشته در رقابت‌های المپیک داشتیم که این قهرمان هیچ‌وقت در هیچ صحنه‌ای و حتی در میدان المپیک هم فکر نکرد که در یک جایی آمده که باید قهرمان نشود و آن هادی ساعی است. ما باید رفتار ساعی را برای دیگران الگو کنیم. منظورم فقط تکواندو نیست. هادی یک جمله معروف دارد و آن این است که من از دوم شدن متنفرم. معنای این جمله این است که در تمام مراحل زندگی ورزشی، خودش را آماده کرده بود که قهرمان شود. دیگر برای او فرقی نمی‌کند آن رقابت المپیک، مسابقات جهانی و یا رویدادهای آسیایی است؛ این کاری است که باید روانشناسان و مسئولان ذی‌ربط در رشته‌های مختلف انجام دهند و قهرمانان را به خودباوری برسانند تا آنها این ذهنیت را پیدا کنند تا بگویند اینجا هم مثل یک رویداد دیگر است، اما نامش المپیک است.

دبیرکل کمیته ملی المپیک در ادامه، گفت: ما اینجا نفرات زیادی را دیدیم که آمدند و قهرمان شدند؛ اینجا برای آنها هم المپیک است اما ما می‌بینیم که آنها مسلط و با بدن قوی به این رویداد آمده‌اند. اینها مسائلی است که باید در آن رشته‌های تخصصی اتفاق رخ دهد. ما می‌توانیم مدال های بیشتری را کسب کنیم، اما تا به امروز نشده است. امیدوارم در کشتی آزاد و در دو وزنی که در بخش تکواندو مانده این اتفاق رخ دهد. اینها باید در حقیقت درس‌هایی باشد برای مربیان که قهرمانان ما را از لحاظ جسمی، روحی روانی در شرایطی قرار دهند که تشنه پیروزی باشند.

وی در ادامه اظهار داشت: من در المپیک کنار هادی ساعی و رضازاده حضور داشتم آنها در این رویدادهای بزرگ تشنه کسب مدال المپیک بودند، اما اینکه چرا آن تشنگی و آمادگی لازم برای المپیک حالا دیده نمی‌شود را باید مربیان و مسئولان بررسی کنند.

شهنازی در پاسخ به این سؤال که خیلی‌ها از کشتی فرنگی انتظار داشتند تا نتایجی مثل المپیک قبل کسب کنند، اما گویا کارشناسان اینطور معتقدند که سن ملی‌پوشان بالا بوده ویا اینکه آنها از لحاظ بدنی خالی کرده‌‌اند، آیا شما با این موضوع موافقید یا خیر، گفت: متوسط سن بالا بوده است. با محاسباتی که انجام شده می‌توان متوجه شد متوسط سن ورزشکاران بالا بوده است، اما این تنها دلیل نیست. ما خیلی از قهرمانان دیگر را در برزیل دیدیم که برای سه یا چهارمین بار است که در المپیک حضور پیدا کرده‌اند و مدال طلا کسب کردند، پس سن ملاک نیست. صرف آمادگی رسیدن ورزشکار مهم است. یکی از عوامل سن است و قبول دارم، اما آن مانع اصلی کسب مدال نیست.

وی در واکنش به این سؤال که همه تصور می‌کردند روابط ما با رئیس فدراسیون وزنه‌برداری جهانی خوب است اما آنها با بهداد سلیمی کاری کردند که مسئولان کمیته ملی المپیک از ناداوری ها شکایت کرده اند، عنوان کرد: بهداد و انوشیروانی صحبت‌هایی را مطرح کردند که من به نقل از آنها این صحبت‌ها را مطرح می‌کنم. آنها می‌گفتند در حقیقت به خاطر ناراحتی و مسائلی که بین رئیس فدراسیون ایران و افرادی که شما از آنها نام برده‌اید این اتفاقات رخ داده است و آنها جلود عراقی را مسئول اصلی می‌دانستند، اما من این طور نمی‌دانم. افرادی که شما از آنها نام بردید متهم هستند و جلود مجری این اتفاق بود.

دبیرکل کمیته ملی المپیک در ادامه صحبت‌های خود از اینکه باید پس از بازگشت از المپیک عملکرد کاروان آنالیز شود، گفت: علی‌رغم تمام این اتفاقاتی که رخ داده باید یک آنالیزی از خودمان در این المپیک داشته باشیم. باید ببینیم که در چه رشته‌هایی می‌توانیم جوانگرایی و قهرمان سازی کنیم و برای آنها برنامه‌ریزی دقیقی شود؛ ابتدا برای بازی‌های آسیایی و بعد از آن المپیک بعدی باید برنامه‌ریزی کنیم.

وی در ادامه گفت: باید به این موضوع اشاره کنم که بعضی از قهرمانان ما در دوران کسب سهمیه زودتر از وقت موعد به اوج آمادگی رسیده بودند و من اسم نمی‌آورم چون بحث فنی است و کلی عرض می‌کنم که برخی از قهرمانان ما را زودتر از موعد لازم به اوج آمادگی رسانده بودند.

شهنازی خاطرنشان کرد: لازم است به طور ویژه از بهداد سلیمی تشکر کنم. وضعیت او با دیگر نفرات متفاوت است. بهداد کسی بود که اراده کرد و زحمت کشید و جا دارد از پزشک او شخصاً تشکر کنم. من شخصاً صمیمانه عرض می‌کنم؛ اصلاً فکر نمی‌کردم او به المپیک برسد علی رغم قول‌هایی که داده شده بود، اما دیدیم که او فعل خواستن را صرف کرد. اصلاً در دنیا بی‌نظیر است که یک ورزشکار در فوق‌ سنگین با آن مشکلاتی که برای پای او افتاده بود و بیاید رکورد المپیک را بزند.

وی در پایان گفت: هدف‌گذاری که فدراسیون والیبال کرد بود این بود که آنها در بین 8 تیم در بازی‌های المپیک حضور داشته باشند. اینکه آنها در بازی‌ها واقعاً در حد توان خود بودند یا خیر باید کارشناسان نظر بدهند. هدف‌گذاری فدراسیون این بود که آنها بیایند و در المپیک برای اولین بار در تیم 8 تیم دنیا باشند.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس